Actueel

3 juli 2018
Nieuws Basisopleiding Trainingsacteren

In november start de nieuwe groep van de Basisopleiding Trainingsacteren; Oefenen in Organisaties. Er is nog plek! 
Hieronder leer je meer over deze tiendaagse opleiding. Meer weten? Mail naar info@cruxcreaties.nl en we sturen je de opleidingsinformatie toe. 

Nu al enthousiast: schrijf je in voor onze kennismakingsavond.
Inschrijven doe je hier.

10-daagse Basisopleiding trainingsacteren; Oefenen in Organisaties
Wat doet een trainingsacteur? Binnen organisaties gaat het in toenemende mate om communicatieve- en beïnvloedingsvaardigheden en het kunnen voeren van allerlei soorten gesprekken. Nieuw gedrag kun je het beste leren door te doen en om een realistische oefensituatie neer te zetten is het werken met een trainingsacteur inmiddels goed gebruik. Naast de functie van 'levend leermiddel' zijn er werkvormen ontstaan waarbij trainingsacteurs bepalend zijn voor de kwaliteit. Enkele voorbeelden: regietheater, spiegeltheater, assessments, terugspeeltheater, acts, co-trainen en forumtheater.

Waarom deze opleiding?
Crux Creaties wil graag een bijdrage leveren aan de professionalisering van de trainingsacteur. Het vak is niet zonder risico. Binnen het leerproces zijn veiligheid en een goede interactie tussen de trainingsacteur en de cursist belangrijk. Door een positieve ervaring zal de cursist beter leren en het gedrag kunnen vertalen naar de werkvloer. Goed opgeleide acteurs zijn ambassadeur van het vak en van ervarend leren in bredere zin. Zo dragen we met deze opleiding bij aan de optimalisering van leerprocessen.

In het kort
We denken dat je het meeste leert door op verschillende manieren met het vak bezig te zijn. Deze vorm van blended learning (gemixt leren) intensiveert het leerproces. Naast de tien trainingsdagen waarin we vooral veel zullen oefenen krijg je de gelegenheid om de digitale leeromgeving (DLO) te raadplegen. Je kunt hier diverse theorieën lezen en bestuderen. Daarnaast verwachten we dat je regelmatig reflecteert op je leerproces. Hoe bewuster je je leerproces vormgeeft hoe meer je in korte tijd kunt leren van dit boeiende vak.

Voor wie
Relevante spelervaring en/of een theateropleiding is een pre, maar geen vereiste. Een afgeronde HBO opleiding toont aan dat je wat betreft je denkniveau ook opgewassen bent tegen af en toe gecompliceerde casuïstiek van deelnemers. Maar ook dit is geen vereiste aangezien er ook goede trainingsacteurs zijn die buiten de gebaande opleidingspaden zichzelf het vak eigen gemaakt hebben.
Deelnemers komen uit verschillende richtingen: mensen uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, mensen met een trainers- of opleidersachtergrond en theatermakers.
We houden in sterkte mate rekening met de verschillen.

Kleine groepen
We werken in een kleine groep van maximaal tien deelnemers. Op elke trainingsdag wordt een ander element van het vak geïntroduceerd en getraind door middel van verschillende oefeningen. Een kleine groep betekent dat we veel aandacht kunnen besteden aan jouw leerdoel en –route.

Kennismakingsworkshop
Voorafgaand aan de opleiding is er een kennismakingsavond. Mocht nu blijken dat óf het aanbod niet aan je verwachtingen voldoet óf dat wij als trainers denken dat je niet op de juiste plek zit, dan is dit het moment om eventueel te beslissen het leeravontuur niet met elkaar aan te gaan.

Afronding
De laatste dag bestaat uit een eindassessment. De uitslag wordt bij het certificaat gevoegd. Het certificaat is een bewijs van deelname waarop de behaalde leerdoelen van de opleiding staan vermeld.

Inschrijven voor de kennismakingsavond? Dat kan hier.
Voor meer info mail naar info@cruxcreaties.nl of bel 024-8484246

Basisopleiding Trainingsacteren

Deel deze pagina

Of kopiƫer de onderstaande link:

×