Interactief theater

Organisaties veranderen. Dit vraagt om effectieve communicatie. Goed communiceren verhoogt de kans dat de veranderingen het beoogde succes halen. De vraag is dus: hoe win je een groot publiek voor noodzakelijke veranderingen?

Interactief theater 

Door middel van interactief theater kunnen we op een verrassende manier een discussie aanjagen over, of de aandacht vestigen op de nieuwe situatie. Interactief theater is een verzameling werkvormen die we, in samenspraak met uw wensen, op maat inzetten. Crux Creaties onderscheidt zich door een creatieve aanpak van zaken met een serieus en vaak ingewikkeld karakter. Met humor openen we de ogen, prikkelen we de hersenen en laten we de deelnemers de zaken anders zien dan ze gewend zijn.

Maatwerk en partnership

De beoogde verandering is de leidraad voor onze samenwerking. Wij hebben theaterdocenten, acteurs, trainers en organisatiedeskundigen in ons netwerk. Dit maakt het mogelijk om bij elke vraag het juiste team samen te stellen en op gelijk niveau met je mee te denken. Wij hebben de vaardigheden in huis om elke denkbare inhoud een pakkende vorm te geven: een vorm die inspireert, het publiek raakt en het openstelt voor verandering.

leer meer
leer minder

Hieronder vind je een greep uit de vormen van interactief theater die Crux Creaties kan inzetten. Afhankelijk van jullie organisatievraagstuk kiezen we het passende concept en werken dit uit tot een op maat gemaakt programma. 

Toekomsttheater
Elk veranderproces begint met de stip op de horizon: hoe ziet de organisatie er over vijf jaar uit. Toekomsttheater verbeeldt de verschillende toekomstscenario's, waardoor het geschetste perspectief wordt verlevendigd. De kijker kan dan aan de slag met noodzakelijke acties voor de dag van vandaag. Wat betekent deze bijsturing voor de toekomst? Als afsluiting spelen de deelnemers of de acteurs de toekomst in nieuwe versies. Toekomsttheater creëert eensgezindheid, verantwoordelijkheid t.o.v. de toekomst en inzicht in de lange termijn consequenties van keuzes die in het hier en nu gemaakt worden.
Spiegeltheater
Een organisatie kijkt, via een op maat gemaakte theatervoorstelling, naar zichzelf en wordt aan het denken gezet over wat men in die spiegel ziet. "Alle overeenkomsten berusten op louter toeval (en mensenkennis!) ". De manier van werken wordt met humor uitvergroot. Doordat iedereen in de zaal zichzelf in een van de personages herkent, is de identificatie enorm. Het loopt niet goed af en dat versterkt de wil om om te veranderen: Wat er nodig voor een happy ending? Dit levert door de kijker zelf bedachte, concrete acties op.
Regietheater
Je weet wat er speelt in de organisatie. Je weet wat er wel en niet goed gaat. Wij maken op basis van de informatie een aantal korte verhalen. Hierin vergroten we de heikele zaken. Als we de scènes gespeeld hebben, geeft het publiek aanwijzingen over wat er beter kan, net zo lang tot de gewenste afloop in zicht komt. Door de herkenbaarheid en het ineffectieve gedrag in de scene ontstaat de noodzaak om in te grijpen en het gedrag bij te sturen.
Terugspeeltheater
Terugspeeltheater verbindt door te luisteren naar persoonlijke ervaringen van individuele deelnemers. De regisseur werkt de verhalen van de deelnemers uit met betrekking tot het thema van de bijeenkomst. De acteurs verbeelden het verhaal met muzikale begeleiding en geven een vorm aan de sfeer en de onderliggende betekenis. Voor elk verhaal gebruiken de spelers verschillende spelvormen: stemmenkoor, bewegende beelden, zang, metaforen en symbolen. Terugspeeltheater staat garant voor een veelkleurige bijeenkomst die verbondenheid binnen de veranderende organisatie bevestigt. Het effect is o.a. trots en de motivatie voor een nieuwe start na een ingrijpend veranderproces.
Interactief Theater
Even de zaal vragen...

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×