Professionalisering

Crux Creaties ondersteunt met plezier de kracht, kennis en kunde van trainers en acteurs. We hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in het trainen van trainers, (trainings)acteurs, adviseurs en docenten. 

Basisopleiding Trainingsacteren - Oefenen in Organisaties


In het kort 

  • Blended learning.
  • Tien trainingsdagen.
  • Kleine groep (8/10 mensen).
  • Omgeving Nijmegen.

Voor wie
Mensen uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, mensen met een trainers- of opleidingsachtergrond en theatermakers. Theateropleiding niet vereist

Voor tijden, locatie en kosten: klik hieronder op leer meer of neem contact met ons op. 

Wil je je aanmelden voor de kennismakingsworkshop?

Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

leer meer
leer minder

Naast onze basisopleiding Trainingsacteren, verzorgen we ook andere (in-company) trainingen.

Zit de training van jouw keuze er niet bij? Neem gerust contact op, dan kunnen we kijken wat we kunnen organiseren om aan jouw wensen te voldoen.

Klik hier om contact op te nemen!

Supervisie trainingsacteurs
Deze supervisie is geschikt voor trainingsacteurs met minimaal twee jaar ervaring. We werken in een kleine groep van minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Bijna onopgemerkt zit je soms in gecompliceerde situaties die je nauwelijks verwerkt hebt en, hop, de volgende klus dient zich aan. Je vergeet in de waan van de dag voor jezelf te zorgen of de tijd te nemen voor je professionele ontwikkeling. We gaan oefenen met jouw leervragen en bieden helderheid met theoretische kaders.
Systeemtheater
Presenteren met impact
Door middel van lichaamswerk richten we de aandacht op ieders houding en stem. Als we de juiste balans hebben gevonden tussen spanning en ontspanning, krijgt ieder de kans om met zijn uitdaging te oefenen. Je bent de hele dag actief omdat je ook oefeningen van anderen ondersteunt. Na afloop heb je een aantal concrete oefeningen om je aanwezigheid en uitstraling te vergroten of te verkleinen.
Werken met drijfveren
Aan de hand van het gedachtegoed van Clare Graves, de spiral dynamics, weet je aan het einde van de dag welke drijfveren ons gedrag sturen. De drijfveren kun je als speler en trainer - onderscheiden in jezelf; - herkennen bij een ander; - en omzetten in een kleurrijke rol. Daarnaast ben je in staat om feedback te geven vanuit de verschillende drijfveren.
Psychodrama en voice dialogue
Voice dialogue en psychodrama geven de acteur en trainer een keur aan technieken waarmee je oefeningen in je training kunt verbeteren. Je werkt deze dag met een casus. Door de dag heen krijg je steeds meer gereedschappen aangereikt om een excellente, activerende training te geven.
Basisopleiding Trainingsacteren
Crux Creaties wil graag een bijdrage leveren aan de professionalisering van de trainingsacteur. Het vak is niet zonder risico. Binnen het leerproces zijn veiligheid en een goede interactie tussen de trainingsacteur en de cursist belangrijk. Door een positieve ervaring zal de cursist beter leren en het gedrag kunnen vertalen naar de werkvloer. Goed opgeleide acteurs zijn ambassadeur van het vak en van ervarend leren in bredere zin. Zo dragen we met deze opleiding bij aan de optimalisering van leerprocessen.
Tweedaagse Interactief Theater
Wil je meer doen dan alleen een uitvoerder zijn in een scene? Wil je weten hoe veranderprocessen werken? En ervaren welke vorm van theater past bij het doel van een bijeenkomst? Als trainingsacteur wordt je regelmatig gevraagd om even iets voor te spelen? De mensen kijken naar jou en je collega en worden zich bewust van een aspect van communicatie. Veelal zit je in een programma wat al grotendeels is vormgegeven. De klant heeft impliciete en expliciete verwachtingen van wat het theateronderdeel moet opleveren. Aan jou de schone taak om die helder te krijgen.
Inspiratie Kleuren van drijfveren

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×