Professionalisering

Crux Creaties ondersteunt met plezier de kracht, kennis en kunde van trainers en acteurs. We hebben ons in de loop der jaren gespecialiseerd in het trainen van trainers, (trainings)acteurs, adviseurs en docenten. 

Basisopleiding Trainingsacteren - Oefenen in Organisaties


In het kort 

  • Blended learning.
  • Tien trainingsdagen.
  • Kleine groep (8 mensen).
  • Omgeving Nijmegen.

Voor wie
Mensen uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, mensen met een trainers- of opleidingsachtergrond en theatermakers. Theateropleiding niet vereist

Voor tijden, locatie en kosten: klik hieronder op leer meer of neem contact met ons op. 

Wil je je aanmelden voor de kennismakingsworkshops op 14 juni 2017? 

Klik dan hier voor het aanmeldformulier.

leer meer
leer minder

Naast onze basisopleiding Trainingsacteren, verzorgen we ook andere (in-company) trainingen.

Zit de training van jouw keuze er niet bij? Neem gerust contact op, dan kunnen we kijken wat we kunnen organiseren om aan jouw wensen te voldoen.

Data  Wil je je aanmelden? Stuur ons een mail
Locatie  De Lindenberg, Ridderstraat 17 te Nijmegen
Tijd  10.00 uur tot 16.30 uur
Kosten  €100 inclusief lunch, exclusief 21% btw
Klant?  Ben je klant van Crux? Dan geldt een gereduceerd tarief. 
Deelnemers  Minimaal 6, bij meer dan 12 deelnemers komt er een tweede trainer

 

Supervisie trainingsacteurs
Deze supervisie is geschikt voor trainingsacteurs met minimaal twee jaar ervaring. We werken in een kleine groep van minimaal zes en maximaal tien deelnemers. Bijna onopgemerkt zit je soms in gecompliceerde situaties die je nauwelijks verwerkt hebt en, hop, de volgende klus dient zich aan. Je vergeet in de waan van de dag voor jezelf te zorgen of de tijd te nemen voor je professionele ontwikkeling. We gaan oefenen met jouw leervragen en bieden helderheid met theoretische kaders.
Systeemtheater
Kijk op www.systeemtheater.nl Je zult het waarschijnlijk wel herkennen. De organisatie zet een veranderproces in: vol goede moed de schouders eronder, maar weldra loopt onbedoeld alles vast. Mensen praten langs elkaar heen, verantwoordelijkheid wordt bij voorkeur afgeschoven, men praat óver en niet met elkaar en oude vetes worden tot leven gewekt. Op papier en in de PowerPoint klonk het zo goed. Geïnspireerd door de principes van het systeemdenken hebben we een voorstelling ontwikkeld. Aansluitend op de voorstelling volgt er een workshop. In de voorstelling is alles goed bedoeld en gaat niet goed, in de workshop kan je oefenen met systemische interventies; patronen herkennen en doorbreken. De voorstelling is in eerste instantie bestemd voor organisatieveranderaars en trainers die een veranderende organisatie begeleiden. We bieden je door middel van de voorstelling een spiegel aan waarin het team of organisatie waarmee je werkt zich kan herkennen. Vervolgens kan je door middel van de workshop met de deelnemers op zoek gaan naar oplossingsmogelijkheden. In eerste instantie gaat het nog over de rollen in het stuk, maar via de voorstelling gaat het steeds meer over het eigen verandertraject. Een tragikomische voorstelling over paradoxale boodschappen, triades, onbedoelde tegenstrevers en andere verborgen dynamische elementen. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.
Presenteren met impact
Door middel van lichaamswerk richten we de aandacht op ieders houding en stem. Als we de juiste balans hebben gevonden tussen spanning en ontspanning, krijgt ieder de kans om met zijn uitdaging te oefenen. Je bent de hele dag actief omdat je ook oefeningen van anderen ondersteunt. Na afloop heb je een aantal concrete oefeningen om je aanwezigheid en uitstraling te vergroten of te verkleinen.
Werken met drijfveren
Aan de hand van het gedachtegoed van Clare Graves, de spiral dynamics, weet je aan het einde van de dag welke drijfveren ons gedrag sturen. De drijfveren kun je als speler en trainer - onderscheiden in jezelf; - herkennen bij een ander; - en omzetten in een kleurrijke rol. Daarnaast ben je in staat om feedback te geven vanuit de verschillende drijfveren.
Psychodrama en voice dialogue
Voice dialogue en psychodrama geven de acteur en trainer een keur aan technieken waarmee je oefeningen in je training kunt verbeteren. Je werkt deze dag met een casus. Door de dag heen krijg je steeds meer gereedschappen aangereikt om een excellente, activerende training te geven.
Basisopleiding Trainingsacteren
Crux Creaties wil graag een bijdrage leveren aan de professionalisering van de trainingsacteur. Het vak is niet zonder risico. Binnen het leerproces zijn veiligheid en een goede interactie tussen de trainingsacteur en de cursist belangrijk. Door een positieve ervaring zal de cursist beter leren en het gedrag kunnen vertalen naar de werkvloer. Goed opgeleide acteurs zijn ambassadeur van het vak en van ervarend leren in bredere zin. Zo dragen we met deze opleiding bij aan de optimalisering van leerprocessen. We denken dat je het meeste leert door op verschillende manieren met het vak bezig te zijn. Deze vorm van blended learning (gemixt leren) intensiveert het leerproces. Naast de tien trainingsdagen waarin we vooral veel zullen oefenen krijg je de gelegenheid om de digitale leeromgeving (DLO) te raadplegen. Je kunt hier diverse theorieën lezen en bestuderen. Je krijgt regelmatig opdrachten die je in de praktijk gaat uitvoeren. Daarnaast verwachten we dat je regelmatig reflecteert op je leerproces. Hoe bewuster je je leerproces vormgeeft hoe meer je in korte tijd kunt leren van dit boeiende vak. Relevante spelervaring en/of een theateropleiding is een pre, maar geen vereiste. Een afgeronde HBO opleiding toont aan dat je wat betreft je denkniveau ook opgewassen bent tegen af en toe gecompliceerde casuïstiek van deelnemers. Maar ook dit is geen vereiste aangezien er ook goede trainingsacteurs zijn die buiten de gebaande opleidingspaden zichzelf het vak eigen gemaakt hebben. Deelnemers komen uit verschillende richtingen: mensen uit het bedrijfsleven, de zorg, het onderwijs, mensen met een trainers- of opleidersachtergrond en theatermakers. We houden in sterkte mate rekening met de verschillen.
Inspiratie Kleuren van drijfveren

Deel deze pagina

Of kopiëer de onderstaande link:

×